IG:ssa kirjoitin julkaisun ”maalaispankistani” ja kehuin yhteyshenkilöitämme.

Aiemmin keskitimme toiseen kilpailevaan maalaispankkin naapurikylällä, mutta heidän fuusioiden myötä konttoriverkosto kapeni ja ilmeisesti omalle ihanalle yhteyshenkilöllemme lätkähti muunneltu toimenkuva ja triljoona asiakasta lisää. Henkilökohtainen neuvonta kuihtui olemattomiin, jonka jälkeen emme edes harkinneet enää keskittämistä. Iso harmi!

Mutta tästä nykyisestä keskittämisen kohteesta; sieltä saa kaikkea! Tiedän, että moni sanoo tähän ”Etkö ole huomannut, että ne vaan myyvät sulle tuotteitaan ja se maksaa, pöljä nainen..”. TIEDÄN! Tiedän sen erinomaisen hyvin. Mutta palvelujen yhteentoimimattomuudellakin on hintansa. Ennemmin maksan siitä, että systeemit sujuu, saan rauhassa nukkua yöni ja tarvittaessa saan apua ja neuvontaa.

Tiesithän, että monesta pankista saa rahan (noh, ei aina käteisenä) myös:

  • Lainanhoitoon liittyvää neuvontaa
  • Sijoittamisosaamista
  • Vakuutuksia
  • Lakiasiapalvelua, kuten edunvalvontavaltuutusta ja testamentin kirjoittamiseen apua.

Edunvalvontavaltuutus ja testamentti

Mitä, jos joudut letkuihin kolmeksi vuodeksi koomaan? Tai päätät kiivetä vuorelle ja söpö vuorikauris pökkää sinut kielekkeeltä alas tuhoisin seurauksin (siis sulle tuhoisin seurauksin)? Kuka hoitaa asiasi, kuka saa tilisi auki, miten omaisuutesi hoito menee?

Edunvalvontavaltuutus auttaa kun olet vielä elossa, mutta et pysty hoitamaan asioitasi enää itse. Testamentti auttaa jäljelle jääneitä kun olet kuollut.

Erityisen tärkeänä pidän edellä mainittujen tekemistä erityisesti, jos omistat omaisuutta ja/tai sinulla on alaikäisiä huollettavia ja esim. yritys.

Kumpaankin voi nimetä asioiden hoitajan, joka toki sitten pahimman käydessä vielä katsotaan, että määräämäsi henkilö on suht tolkuissaan. Itse en todellakaan haluaisi jonkun valtion määräämän random duden hoitamaan omaisuuttani lasteni puolesta.

Siksi nämä on hyvä tehdä vielä kun voi, muuten voi olla myöhäistä ja perhe pulassa.

Ja hei, nämä eivät ole kiveen kirjoitettuja, molempia kannattaa päivittää muutaman vuoden välein.

ps. Kukaan ei ole maksanut minulle penniäkään tästä kirjoituksesta tai yhteistyöstä, kirjoitin tämän ihan puhtaasti sydämestäni ja omista hyvistä kokemuksistani.